Ancestors

Written by Lukáš Jelínek on 2025-01-31 at 14:15

Odinstaloval jsem z telefonu aplikaci Mapy.cz. Už mě bez přihlášení nechtěla pustit k off-line mapám (takže jsem je nemohl ani aktualizovat). Tohle ať si strčí někam.

[#]mapy_cz #mapycz #seznam_cz #seznamcz

=> More informations about this toot | More toots from aikencz@f.cz

Written by Chao-c' on 2025-01-31 at 16:59

@aikencz no já uvažuju, že si login na mapách nakonec asi skutečně budu muset udělat, kvůli výškovým profilům to skutečně používat chci.

to s tou aktualizací offline map jsem si všiml, no a naštvali mě. Ale evidentně příjmy z placený reklamy nenaplňovaly očekávání, takže začali hrát o naše osobní údaje.

jak tohle jednou skončí....

=> More informations about this toot | More toots from xChaos@f.cz

Written by Schmaker on 2025-01-31 at 17:02

@xChaos @aikencz Co umí Mapy.cz s výškovým profilem, co nejde udělat s #OpenStreetMap ?

=> More informations about this toot | More toots from schmaker@schmaker.eu

Written by Jiří Eischmann on 2025-01-31 at 17:18

@schmaker @xChaos @aikencz To by mě taky zajímalo, protože výškový profil trasy dnes kreslí snad každá na OSM založená appka.

=> More informations about this toot | More toots from sesivany@vivaldi.net

Written by Chao-c' on 2025-01-31 at 19:17

@sesivany @schmaker @aikencz

no a jaký OSM klient na mobil doporučujete? Asi to skutečně vzdám, no. Zase Lukačovičův Seznam se mi dlouho nejevil jako vysloveně evil hráč... kdyby třeba povolil login do map.cz pomocí Fediverse účtu, vzal bych ho určitě na milost :-)

Written by plactagonic on 2025-01-31 at 19:59

@xChaos já používám OSMand ale jak @sesivany píše v tom blogu je to taková hračka se spoustou tlačítek a nastavení musíš se v tom naučit. A zrovna ten výškový profil to ukazuje hezky i se stoupáním (ta zelená čára). Na kratší trasy je to ok cca do 200km mi to neplánuje I v mobilu na delší používám brouter.

@schmaker @aikencz

=> View attached media

=> More informations about this toot | More toots from plactagonic@f.cz

Written by Jiří Eischmann on 2025-01-31 at 20:02

@plactagonic @xChaos @schmaker @aikencz Do OsmAnd se dá přidat plánování trasy pomocí GraphHopper, pak má člověk i trasy na stovky km prakticky okamžitě, ale není to tedy offline.

=> More informations about this toot | More toots from sesivany@vivaldi.net

Written by plactagonic on 2025-01-31 at 20:12

@sesivany

Taky jsem o tom přemýšlel a myslím že to tam mám i přidané ale ten brouter taky používám online, ono to na ty dlouhé trasy jinak moc nejde.

Já stejně přehazuju gpx soubory mezi několika aplikacemi kvůli tomu abych to hodil do navigace.

@xChaos @schmaker @aikencz

=> More informations about this toot | More toots from plactagonic@f.cz

Written by Chao-c' on 2025-01-31 at 20:29

@plactagonic koukám, že mě udržování solárního elektrokola v chodu na cestách vyčerpává natolik, že navigaci odbývám a jdu cestou nejmenšího odporu :-) ale závod jsem prohrál opět i kvůli hrubým chybám v navigaci...

@sesivany @schmaker @aikencz

Toot

Written by Salix 🇨🇿 🇺🇦 🇪🇺 🇮🇱 🇹🇼 on 2025-01-31 at 22:10

@xChaos @plactagonic @sesivany @schmaker @aikencz Kromě mapy.cz mám na Androidu OsmAnd~ z F-Droid repozitáře. Umí to kdeco. :-)

=> More informations about this toot | More toots from Salix@mastodonczech.cz

Descendants

Proxy Information
Original URL
gemini://mastogem.picasoft.net/thread/113925261813756980
Status Code
Success (20)
Meta
text/gemini
Capsule Response Time
304.633161 milliseconds
Gemini-to-HTML Time
3.953915 milliseconds

This content has been proxied by September (3851b).