Η έξοδος από το X (αλλά και τη Meta) πάει πολύ καλά! Έχω ήδη πάνω από 100 followers στο Bsky (βέβαια στο fedi έχω 800, αλλά είμαι και 2 χρόνια εδώ), ενώ καθημερινά γράφεται κόσμος και στο Fediverse (κυρίως Mastodon). Για πρώτη φορά νιώθω ότι αποτελούμε πια σοβαρή εναλλακτική στα mainstream social.
=> More informations about this toot | More toots from panos@electricrequiem.com
@panos
Δεν έχω πεισθεί ότι ο κόσμος σκοπεύει να εγκαταλείψει μια πλατφόρμα όπου μπορεί να βρει ό,τι ψάχνει.
Χαρακτηριστικά: ψάχναμε κάτι για επαγγελματικό λόγο και το βρήκαμε στην πλατφόρμα του ναζιστούλη. Δε μου αρέσει καθόλου αλλά εκεί υπήρχε άφθονο υλικό.
Προσωπικά προσπαθώ να μην παράγω καθόλου υλικό εκεί, συνειδητά, αλλά βλέπω ότι δεν κάνει καμία διαφορά και το κρατάω για να ενημερώνομαι (καταναλώνω υλικό).
=> More informations about this toot | More toots from ecpoir@toot.io
@ecpoir@toot.io δεν πιστεύω ότι θα ερημώσουν εύκολα αυτές οι πλατφόρμες. Γι'αυτό και έχω γράψει ότι δεν πιστεύω πως το bsky θα γίνει το νέο twitter. Τουλάχιστον όχι άμεσα.
Κι εγώ έτσι χρησιμοποιώ το facebook από το 2022, δεν παράγω υλικό, παρά μόνο για να γνωστοποιώ το fediverse. Κάποια στιγμή θα το σταματήσω κι αυτό. Αλλά ρίχνω καμιά ματιά πού και πού. Μου αρκεί πάντως το ότι αρκετό κόσμο που ακολουθούσα εκεί, πλέον τον ακολουθώ από το φέντι. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να περνάω όλο και λιγότερο χρόνο στο fb. Τώρα αν χρειαστεί να μπω καμιά φορά για να βρω πληροφορίες για κάποια συναυλία πχ, οκέι, μικρό το κακό.
ΥΓ: Φυσικά και κάνει διαφορά, και η δική σου αποχή και η δική μου.
=> More informations about this toot | More toots from panos@electricrequiem.com
@panos
Το τρομακτικότερο όλων είναι ότι σε χώρες όπως η Φινλανδία, οι πλατφόρμες της Μέτα ελέγχουν σχεδόν όλη την επικοινωνία:
=> More informations about this toot | More toots from ecpoir@toot.io
@panos
Είχα μιλήσει face to face με έναν από τους μηχανικούς που είχαν φτιάξει το σύστημα για το crowdsourced Σύνταγμα της Ισλανδίας.
Ξέρεις πώς το έκαναν; Με ταυτοποίηση από το φβ!!!
Δλδ ΕΛΕΟΣ...
=> More informations about this toot | More toots from ecpoir@toot.io This content has been proxied by September (3851b).Proxy Information
text/gemini