Ancestors

Toot

Written by Michal Špondr on 2024-12-05 at 10:20

Po delší době jsem oprášil #Bitcoin #Trezor, stáhl jejich novou aplikaci, a koukám, že nákup kryptoměny je ještě jednodušší než kdy dřív. Stačí se přímo v aplikaci připojit k účtu na Topperpay, kdy to chce pro ověření fotku ksichtu a občanky, a pak můžete aplikaci spojit s kartou nebo s Google Pay a jednoduše převést peníze.

Zkusil jsem převést 1000 Kč. Kvůli převodu z EUR se mi reálně strhlo 1002,72 Kč a po všech těch poplatcích se mi přičetlo 0.00038736 BTC, což je momentálně cca 953,06 Kč.

=> More informations about this toot | More toots from michal@spondr.cz

Descendants

Written by Táta Geek on 2024-12-05 at 11:23

@michal nenastává spíš čas prodeje, než nákupu?

=> More informations about this toot | More toots from tatageek@witter.cz

Written by Michal Špondr on 2024-12-05 at 11:49

@tatageek Pro ty, kteří se tradingem živí, určitě. Pro mě, který si nakoupí něco jednou za 2 roky, je to jedno. Tehdy stál 1 BTC cca $50000 a křivky byly na vrcholu, taky jsem něco málo nakoupil, a teď to má dvounásobnou hodnotu.

Je otázka, co udělá prolomení $100k dál, protože teď se o tom určitě bude zase psát a nakupovat začnou i jiní, Bitcoinem nepolíbení, takže cena by mohla růst. Ale to fakt tipuju, nejsem trader.

=> More informations about this toot | More toots from michal@spondr.cz

Written by Táta Geek on 2024-12-05 at 14:11

@michal já už taky raději nejsem trader, nějak se mi to neosvědčilo. Ale mám pocit že předposlední ATH bylo taky kolem Vánoc a pak to padlo. Teď to ale asi půjde ještě nahoru kvůli Elonovi ve vládě

Written by Unterwasser on 2024-12-05 at 14:38

@tatageek @michal

Měl jsem BTC za pár šupů, koupených na 55.000. První část jsem prodal na 70. Druhou na 80, zbytek na 90.000. A teď čekám, až to zase spadne.

Všechno jsem nainvestoval do ASML, TNYA a STLA na jejich minimech a doufám, že to povyroste.

Rozhodně je čas prodávat. IMHO. Ono to zase spadne, jako vždycky. Taky nejsem trader, kromě BTC, kde se snažím tradovat, ostatní věci držím. Na XTB pouze fondy, na eToro BTC a jednotlivé akcie, které kupuji z prodeje BTC.

=> More informations about this toot | More toots from unterwasser@f.cz

Written by Jiří Eischmann on 2024-12-05 at 14:57

@unterwasser @tatageek @michal Já mám nakoupený BTC za průměrnou cenu $3000 a HODLuju. Teď čekám, jestli schválí ten časový test, protože rozdíl v tom, kolik by mi po zdanění zůstalo, je obrovský. Pak to asi začnu pomalu odprodávat.

=> More informations about this toot | More toots from sesivany@vivaldi.net

Written by Táta Geek on 2024-12-05 at 15:03

@sesivany @unterwasser @michal Tyjo, jak to nesleduju, tak jsem ani o nějakém časovém limitu nevěděl. To by se mohlo hodit. Já prvně koupil, když byl BTC kolem 700$.

Škoda, že jsem se o BTC nedozvěděl dřív, v době, kdy jsem mohl těžit, jsem výpočetní výkon pro zábavu dával do Seti@Home a jak manželka říká: " počítal jsem mimozemšťany". 😁

Written by Mormegil on 2024-12-06 at 06:20

@sesivany

Obrovský rozdíl? 15 %?

@unterwasser @tatageek @michal

=> More informations about this toot | More toots from mormegil@mastodonczech.cz

Written by Jiří Eischmann on 2024-12-06 at 06:23

@mormegil @unterwasser @tatageek @michal 23 % v mém případě. A ano, je to částka, za kterou bych si mohl koupit nové auto.

=> More informations about this toot | More toots from sesivany@vivaldi.net

Written by Unterwasser on 2024-12-06 at 07:11

@sesivany @mormegil @tatageek @michal Jedno procento je důvod, proč jsem ukončil Penzijní připojištění, vzdal se příspěvku zaměstnavatele i státu.

Percentuelní počty dost matou.

=> More informations about this toot | More toots from unterwasser@f.cz

Written by Mormegil on 2024-12-06 at 08:46

@sesivany

Tak si místo čtyř nových aut koupíte jen tři, no... :-) Ale jasně, bylo by hloupé zaplatit daň těsně před tím, než se zruší (resp. příslušně změní podmínky).

=> More informations about this toot | More toots from mormegil@mastodonczech.cz

Proxy Information
Original URL
gemini://mastogem.picasoft.net/thread/113599712882913207
Status Code
Success (20)
Meta
text/gemini
Capsule Response Time
315.006504 milliseconds
Gemini-to-HTML Time
1.840447 milliseconds

This content has been proxied by September (ba2dc).