Ancestors

Written by Michal Špondr on 2024-12-03 at 07:25

Muskovu síť X opustí Evropská federace novinářů, sdružující 295000 novinářů z 44 zemí. Pěkný! :musk:

[#]ElonMusk #EFJ

=> More informations about this toot | More toots from michal@spondr.cz

Written by Jan Dytrych🇨🇿🇺🇦 on 2024-12-03 at 08:38

@michal to je dobře, jenom se mi nelíbí, že hodně lidí jde na BlueSky, to je z louže do bláta 😞 #mastodon je pořád víc pro Geeky, jenom malé procento ostatních lidí tady je - sice jsem za to rád, ale je to fakt škoda.

=> More informations about this toot | More toots from jan@social.dytrych.cloud

Written by Michal Špondr on 2024-12-03 at 09:29

@jan Nějak se smiřuju s tím, že to tak i zůstane. Mainstream decentralizované a federalizované řešení nechce.

Ale nemusí to vadit. Když si vezmu na komunity na diskuzácích typu Nyx nebo Cyberspace, tak to také relativně malé komunity a člověk si tam nepřipadal moc odříznutý od dění a informací.

=> More informations about this toot | More toots from michal@spondr.cz

Written by Jiří Eischmann on 2024-12-03 at 09:45

@michal @jan Myslím si, že tyhle malé komunity jsou jediná cesta, jak to prostředí dlouhodobě udržovat netoxické. I kdyby Bluesky dělalo všechno dobře, tak prostě s tím, jak se tam přesunou masy, ta diskuse půjde do háje a začne to být toxické. Už teď mi to dost připomíná Twitter před Muskem, což taky žádná růžová zahrada nebyla.

Mám raději ty staré časy zájmových fór, kde člověk diskutoval s lidmi s podobnými zájmy, než časy platforem pro všechny, kde si dojde každý vykřičet svoji pravdu.

Bluesky je oproti X zlepšení, i když ho může čekat podobná budoucnost. Aspoň pěkně funguje ten bridge, kdy můžu sledovat pár vybraných účtů. Stejně to mám s Threads: vyzobal jsem pár účtů, které sleduji, a jaká je tam celková atmosféra, jde mimo mě.

=> More informations about this toot | More toots from sesivany@vivaldi.net

Written by Ján Bogár on 2024-12-03 at 10:09

@sesivany @michal @jan No ja neviem, uzavreté hobby fóra vedia byť tiež riadne toxické, obzvlášť ak je to hobby shitposting :D Navyše pre koho bolo fórum toxické, ten odišiel, takže tá toxicita nebola tak vidno - len občas v nejakých komunitách napríklad chýbali ženy a tak podobne.

=> More informations about this toot | More toots from janbogar@mastodonczech.cz

Toot

Written by Jiří Eischmann on 2024-12-03 at 10:26

@janbogar Ano, i malé zájmové komunity dokážou být toxické. Ostatně z toho důvodu jsem před více než 10 lety opustil abclinuxu.cz a když tam občas mrknu, lepší to není, je to jen horší.

Na rozdíl od velkých platforem pro všechny si ale nemyslím, že je to pro ně nevyhnutelné.

@michal @jan

=> More informations about this toot | More toots from sesivany@vivaldi.net

Descendants

Proxy Information
Original URL
gemini://mastogem.picasoft.net/thread/113588408961545744
Status Code
Success (20)
Meta
text/gemini
Capsule Response Time
315.683158 milliseconds
Gemini-to-HTML Time
1.464614 milliseconds

This content has been proxied by September (ba2dc).