Ancestors

Toot

Written by Michal Špondr on 2024-12-03 at 07:25

Muskovu síť X opustí Evropská federace novinářů, sdružující 295000 novinářů z 44 zemí. Pěkný! :musk:

[#]ElonMusk #EFJ

=> More informations about this toot | More toots from michal@spondr.cz

Descendants

Written by Jan Dytrych🇨🇿🇺🇦 on 2024-12-03 at 08:38

@michal to je dobře, jenom se mi nelíbí, že hodně lidí jde na BlueSky, to je z louže do bláta 😞 #mastodon je pořád víc pro Geeky, jenom malé procento ostatních lidí tady je - sice jsem za to rád, ale je to fakt škoda.

=> More informations about this toot | More toots from jan@social.dytrych.cloud

Written by Michal Špondr on 2024-12-03 at 09:29

@jan Nějak se smiřuju s tím, že to tak i zůstane. Mainstream decentralizované a federalizované řešení nechce.

Ale nemusí to vadit. Když si vezmu na komunity na diskuzácích typu Nyx nebo Cyberspace, tak to také relativně malé komunity a člověk si tam nepřipadal moc odříznutý od dění a informací.

Written by Jiří Eischmann on 2024-12-03 at 09:45

@michal @jan Myslím si, že tyhle malé komunity jsou jediná cesta, jak to prostředí dlouhodobě udržovat netoxické. I kdyby Bluesky dělalo všechno dobře, tak prostě s tím, jak se tam přesunou masy, ta diskuse půjde do háje a začne to být toxické. Už teď mi to dost připomíná Twitter před Muskem, což taky žádná růžová zahrada nebyla.

Mám raději ty staré časy zájmových fór, kde člověk diskutoval s lidmi s podobnými zájmy, než časy platforem pro všechny, kde si dojde každý vykřičet svoji pravdu.

Bluesky je oproti X zlepšení, i když ho může čekat podobná budoucnost. Aspoň pěkně funguje ten bridge, kdy můžu sledovat pár vybraných účtů. Stejně to mám s Threads: vyzobal jsem pár účtů, které sleduji, a jaká je tam celková atmosféra, jde mimo mě.

=> More informations about this toot | More toots from sesivany@vivaldi.net

Written by Michal Špondr on 2024-12-03 at 09:59

@sesivany @jan Když začal fungovat Threads, všichni si taky pochvalovali, že je to tam takové přátelské jako v začátcích Twitteru. Kde je tomu konec.

Bluesky bude to samé, bohužel. Možná i horší, protože nevěřím tomu, že mají na moderaci takové personální kapacity jako Meta.

Written by Jan Dytrych🇨🇿🇺🇦 on 2024-12-03 at 10:03

@michal @sesivany masa lidí == vždycky průšvih, popravě si nedokážu představit, jak by to vypadalo tady na Mastodonu, tím, že je to spíš na bázi dobrovolnosti, tak si dokážu představit, že nějaké servery by to položilo. Na druhou stranu bych nějaké oživení uvítal.

=> More informations about this toot | More toots from jan@social.dytrych.cloud

Written by Jiří Eischmann on 2024-12-03 at 10:10

@jan @michal Oživit se to dá i tak, že člověk požádá lidi, kteří jsou na BS, aby si aktivovali ten bridge. Já jsem takto pár známých přesvědčil a je to určité oživení mojí timeline. Pro ně to je fakt snadné. Stačí prostě začít sledovat jeden účet.

Written by Ján Bogár on 2024-12-03 at 10:09

@sesivany @michal @jan No ja neviem, uzavreté hobby fóra vedia byť tiež riadne toxické, obzvlášť ak je to hobby shitposting :D Navyše pre koho bolo fórum toxické, ten odišiel, takže tá toxicita nebola tak vidno - len občas v nejakých komunitách napríklad chýbali ženy a tak podobne.

=> More informations about this toot | More toots from janbogar@mastodonczech.cz

Written by Jiří Eischmann on 2024-12-03 at 10:26

@janbogar Ano, i malé zájmové komunity dokážou být toxické. Ostatně z toho důvodu jsem před více než 10 lety opustil abclinuxu.cz a když tam občas mrknu, lepší to není, je to jen horší.

Na rozdíl od velkých platforem pro všechny si ale nemyslím, že je to pro ně nevyhnutelné.

@michal @jan

Proxy Information
Original URL
gemini://mastogem.picasoft.net/thread/113587697672604065
Status Code
Success (20)
Meta
text/gemini
Capsule Response Time
324.962299 milliseconds
Gemini-to-HTML Time
1.47816 milliseconds

This content has been proxied by September (ba2dc).