"Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) tiedepolitiikan vastuualueen johtaja Erja Heikkinen näkee, että tilanteessa, jossa valtaosa rahoituksesta tulee valtiolta, valtion tulee voida edellyttää yliopistoilta myös tuloksia. [...]
– Meillä ei ole varaa siihen, että tutkijakoulutus määrien kasvaessa kestää niin kauan. Tutkijankoulutuksen tavoitteellista suorittamisaikaa ei ole säännelty. Siitä keskustellaan sekä yliopistojen että päätöksentekijöiden kanssa, että olisiko sitä perusteltua säännellä, hän sanoo."
Ihan vain näin uteliaisuuttani kyselen, että jos valtio voi edellyttää yliopistoilta "tuloksia", koska se rahoittaa niitä, niin millä perusteella se voi edellyttää tutkijakoulutuksessa olevilta nykyistä ripeämpää valmistumista? Helsingissä tällä hetkellä vain noin neljäsosa väitöskirjatutkijoista on työsuhteessa yliopistoon eli saa osansa tuosta valtion tarjoamasta rahoituksesta, entäs ne loput?
https://yle.fi/a/74-20118082
[#]koulutuspolitiikka #yliopistot #väitöskirjatutkijat #tutkimus
=> More informations about this toot | More toots from InfamousSnake@hcommons.social
@InfamousSnake Voisi myös kysyä, mitä hyötyä on kiireessä tehdyistä höttötuloksista.
=> More informations about this toot | More toots from tomminieminen@mastodontti.fi
@tomminieminen Mietin tätä ja arvelen yhden keskeisen ongelman olevan, että nämä OKM:n tyypit ja muut vastaavat eivät tajua/halua tajuta, että väitöskirjatutkijat varsinaisesti tekisivät mitään. Tutkijakoulutus ymmärretään koneena, jonka tehtävä on tuottaa tutkintopaperillisia työntekijöitä, ja väitöskirjat nähdään tätä ikävästi hidastavina muodollisuuksina, ei yliopistojen perustehtäviin kuuluvana tutkimuksena (saatikka minään, mistä kannattaisi maksaa).
=> More informations about this toot | More toots from InfamousSnake@hcommons.social This content has been proxied by September (ba2dc).Proxy Information
text/gemini