Ancestors

Toot

Written by Tomasz Oryński on 2025-01-22 at 17:34

Ech, te dzisiejsze korpointernety.

Wrzucam sobie czasem filmiki z kamerki na youtuba. No i mój ostatni właśnie został zablokowany w wyniku zgłoszenia naruszenia praw autorskich przez jakiegoś DJ Lee z Belize. Bo w tle, za rozmowami i głośnymi odgłosami jazdy po śniegu i lodzie gra sobie muzyczka.

Problem w tym, że jeśli ktoś tu naruszył prawa autorskie (ja nie - muzyczka jest elementem dźwiękowego tła) to pan DJ Lee z Belize, bo muzyczka która gra do Pont Des Arts zespołu St Germain...

=> More informations about this toot | More toots from TOrynski@mastodon.scot

Descendants

Written by Tomasz Oryński on 2025-01-22 at 17:36

Swoją drogą można się odwoływać, ale oczywiście to się robi tylko automagicznie. I do wyboru nie ma opcji "zgłaszający naruszenie praw autorskich nie posiada praw autorskich do danego utworu". Czyli teraz jakiś przypadkowy random z Belize ma 30 dni na rozkminienie, czy mam prawo wrzucić film z grającym w tle utworem kogoś innego czy nie. Przez ten czas film jest zablokowany.

Oczywiście mogę po prostu ten fragment wyczyścić, ale jestem ciekaw co z tego wyniknie.

=> More informations about this toot | More toots from TOrynski@mastodon.scot

Written by Agnieszka R. Turczyńska on 2025-01-22 at 17:42

@TOrynski Odgaduję hasło: gówno.

Tom Scott zrobił jakiś czas temu materiał o take down notices. I przekonywał, że to nie jest wina systemu. Ale im bardziej przekonywał, że to nie jest wina systemu, tym bardziej wychodziło szydło z worka, że to jest wina systemu.

Warto obejrzeć ten materiał. Powinien leżeć gdzieś na YT na jego kanale.

=> More informations about this toot | More toots from agturcz@circumstances.run

Proxy Information
Original URL
gemini://mastogem.picasoft.net/thread/113873207814206686
Status Code
Success (20)
Meta
text/gemini
Capsule Response Time
248.599255 milliseconds
Gemini-to-HTML Time
0.707901 milliseconds

This content has been proxied by September (ba2dc).