Naše mastodon instance byla aktualizovaná na verzi v4.3.3 😊
https://github.com/mastodon/mastodon/releases/tag/v4.3.3
=> More informations about this toot | More toots from archos@mastodon.arch-linux.cz
@archos super! Tak jsi to přeci jenom dal, jak to šlo? Já dokud to nejede na nové verzi jsem trochu nervózní 😄 Dneska jsem aktualizoval @openmediavault na svých dvou Rasberry a po restartu se přestali hlásit do sítě. Musel jsem vzít monitor a díky utilitě omv-firstaid resetovat nastavení eth0. Uff, naštěstí dobrý!
=> More informations about this toot | More toots from jan@social.dytrych.cloud
@jan Já jsem o openmediavault taky přemýšlel. Mám pořád volné jedno Rasberry. Šlape to v pohodě?
Jinak aktualizace v pohodě.
=> More informations about this toot | More toots from archos@mastodon.arch-linux.cz
@archos funguje to dobře, už to nějaký pátek běží na třech raspberry a kromě včerejšího problém nebyl žádný. Funguje to spolehlivě, mám nastavené maily, takže když to něco potřebuje, tak se ozve do mailu. Pokud máš malinu tak na NAS je to jasná volba. Určitě k tomu potřebuješ aspoň jeden nebo dva disky, aby to k něčemu bylo.
@jan Disky mám, jedou teď v Synology, ale to už mám asi deset let. Tak přemýšlím o výměně. Synology je super, ale s malinou to bude o dost levnější.
@archos levnější a hlavně si tam můžeš nainstalovat kde co 😃
@jan To i na Synology, na novějších jde Docker, vše co potřebuješ.
@jan @archos Problém s RPi je výkon. Na NAS asi dobrý, ale aby se mi na tom transkódovala videa pro Plex nebo mi na tom běžela Mastodon instance nebo Matrix server, tak to asi ne-e. Takže pokud člověk nemá výkonný stroj pro NAS, bude vedle NASu ještě nějakou krabici potřebovat. Teda pokud mu nestačí jen to čisté sdílení souborů po síti.
=> More informations about this toot | More toots from michal@spondr.cz
@michal Já jsem na RPi měl Kodi, jelo to v pohodě. Já to chci jen na NAS, to malina bude stačit v pohodě.
@jan
@archos Na to se jen tak bokem poptám: Plex dělá transcoding videa tak, aby jej pak bez nějaké větší zátěže bylo možné přehrát na libovolném zařízení. Jak to má Kodi? Je třeba nějaký server, který je např. přes HDMI zapojen přímo do TV? Nebo to také umí streamování? Pokud ano, kde se děje ten transcoding? V samotné TV aplikaci?
=> More informations about this toot | More toots from michal@spondr.cz
@michal Nevím jestli to napíšu vše dobře, je to pár let co jsem měl nainstalované kodi.
Kodi je primárně přehrávač médií, nikoli server. Kodi spoléhá na to, že zařízení dokáže přímo přehrát média v jejich původním formátu. Streamování je možné, pokud máš média na NAS, sdíleném disku nebo v síťové složce (SMB, NFS), ale Kodi média netranscoduje.
=> More informations about this toot | More toots from archos@mastodon.arch-linux.cz This content has been proxied by September (ba2dc).Proxy Information
text/gemini