Od wczorajszego wieczora „chodzi” za mną ten utwór:
https://invidious.nerdvpn.de/watch?v=ifaq9Wk3Ngo
cc: @lukaso666
=> More informations about this toot | More toots from olgamatna@kolektiva.social
@olgamatna stare-nowe czasy... zaskakująco dużo punkowych kawałków jest wciąż aktualna, bo ludzie funkcjonują z jakąś ociężałością w łbach.. inna rzecz, że zmiana, jakkolwiek pojmowana, wciąż jest dla wielu toksycznym wariantem. lepszy marazm, lepszy stupor, lepszy syf...
https://inv.nadeko.net/watch?v=FGK3WDxM6mU&listen=1
=> More informations about this toot | More toots from lukaso666@chaos.social
@lukaso666
A wiesz, że tuż przed przeczytaniem Twego wpisu przesłuchałam „XXI wiek” z repertuaru Dezertera w wykonaniu Masali Sound Systemu z albumu „Od Tarnobrzegu po Bangladesz” z 2004 roku?
W związku z nim wspominam, gdy w połowie minionej dekady byłam na koncercie Masali w Parku Śląskim w Chorzowie i podczas niego coś we mnie się odblokowało, więc odeszłam od reszty publiczności, aby nikogo nie uszkodzić i w rytualno-transowy, bardzo intuicyjny sposób, zaczęłam podrzucać złożony statyw fotograficzny.
Co do Post Regimentu, to od wielu lat zabieram się do zapoznania się z ich twórczością, więc po Twej zachęcie wreszcie to zrobię.
A teraz słucham opartego na nim utworo „Myśl i nie Ufaj” Masali Sound Systemu z albumu „Obywatele IV Świata” z 2007 roku.
[#]MasalaSoundSystem #PostRegiment #Dezerter
=> More informations about this toot | More toots from olgamatna@kolektiva.social
@olgamatna znam "Myśl i nie ufaj", Masali, z post regimentową wariacją tekstową w refrenie, choć to muzycznie raczej nie moje ścieżki.. czasem jednak zdarza mi się takich rzeczy słuchać, gdy mi się nastroje w głowie mixują..
=> More informations about this toot | More toots from lukaso666@chaos.social
@lukaso666
Do mnie Masala bardziej przemawia tekstowo, gdyż większe dawki takiej wschodniej stylistyki połączonej z mocno nabijanym gęstym rytmem działają na mnie w nazbyt pobudzający sposób z ułatwieniem nawrotu hipomanii włącznie.
Luźnym skojarzeniem lecąc, z folku podbitego elektroniką lubię twórczość Village Kolektiv, zelektronizowanej odnogi Kapeli Ze Wsi Warszawa. Ten utwór to istny hardcore z death metalowym tekstem:
https://www.youtube.com/watch?v=w7bWqG5LzXo
CC: @kalisz79
@olgamatna @lukaso666 dziękuję za włączenie do wątku, KZWW/VK zawsze na propsie :)
=> More informations about this toot | More toots from kalisz79@pol.social
@kalisz79
Proszę bardzo.
Włączyłam Cię, gdyż wiem, że lubisz m.in. death metal i byłam ciekawa czy deathmetalowy, morderczy tekst połączony z taką muzyką przypadnie Ci do gustu, a tu okazuje się, że znasz i lubisz ich twórczość.
Lubię tu przywoływać ludzi.
@lukaso666
@olgamatna tak ale też nie ukrywam, że dawno nie słuchałem, więc dzięki za miłą przypominajkę :) @lukaso666
@kalisz79
Proszę.
Ja o nich przypomniałam sobie ciągiem skojarzeń od „nękającej” mnie ostatnio wczesnej twórczości Dezertera, poprzez Masalę Sound System, ich niesamowity dla mnie koncert, a potem jako przeciwieństwo ich stylistyki wypłynęło z odmętów pamięci Village Kollektiv.
[#]VillageKollektiv
@lukaso666
@olgamatna a akurat Dezertera z całego polskiego okołopunkowego grania lubię jakoś najmniej (choć rozumiem i szanuję status na scenie) @lukaso666
@kalisz79 witaj w klubie..
@olgamatna
=> More informations about this toot | More toots from lukaso666@chaos.social This content has been proxied by September (ba2dc).Proxy Information
text/gemini