Nincs energiám most utána olvasni: akinél aktív a DÁP, működik már benne/vele az elektronikus aláírás? Azaz az AVDH-t és e-személyis aláírást leváltó, "rendes" elektronikus aláírás?
=> More informations about this toot | More toots from calibana@mastodon.social
Egyébként azért érdeklődöm, mert kevésbé van előtérben, de elvileg most január 15-én indul (???) az elektronikus ingatlan-nyilvántartási ügyintézés rendszere (sok más ingatlan-nyilvántartási kérdésben is változást hozó új jogszabályokkal). Ami ügyfél-oldalról elektronikus aláírással használható optimálisan... Szóval állam bácsi szereti halmozni az elektronikus ügyintézési problémákat
@calibana Amúgy erről jut eszembe, én azt teljességgel felháborítónak tartom, hogy ha saját ingatlan kapcsán kell bármi ügyet intézni és kell hozzá tulajdoni lap, annak beszerzését nem az adott szerv végzi, hanem nekem kell és még fizetni is kell érte.
Nem az adóval fizetünk az állami szolgáltatásokért?!
Biztosan én ülök fordítva a lovon (és nyilazok hátra, izé, előre, vagy fene se tudja már merre...).
=> More informations about this toot | More toots from ga_strob_io@mastodon.social
@ga_strob_io Engem az is zavar, hogy ha be akarok tekinteni az ingatlan-nyilvántartás nyilvános részébe vagy tulajdoni lapot kérek le, azonosítanom kell magam. (Az "ingatlanmaffia elleni harc" jelszóval vezették ezt be.) De az új jogszabály szerint még a felhasználás célját is meg kell adnom, mert "adatvédelem". B+, ez egy közhiteles, állami nyilvántartás és pont az szolgálná az ingatlanforgalom és -használat biztonságát, ha minél könnyebben, egyszerűbben és olcsóbban (ingyen) lehetne hozzáférni
@calibana Létezik egy másik "ingatlanmaffia" is, ami miatt megszületett az utóbbi intézkedés...A munkahelyük úgy tudom Budapesten a Kossuth térre van bejegyezve.
=> More informations about this toot | More toots from ga_strob_io@mastodon.social This content has been proxied by September (ba2dc).Proxy Information
text/gemini