„Černí pasažéři mimochodem tvoří asi pětinu českých uživatelů streamovacích služeb. “
A dost ku**a. 🤬 To, že si někdo zaplatí plán, v rámci kterýho může streamovat na 2+ zařízeních, a s někým sdílí účet, by nemělo bejt nic zakázanýho ani nemorálního. To nejsou černý pasažéři a hrozně mě sere, že se o tom takhle mluví. Je to úplně to samý, jako bych si koupil film na DVD/Bluray a někomu ho půjčil. A to zdražování? Za co? Že je obsah víc a víc rozdrobenej mezi víc služeb?
https://www.lupa.cz/clanky/streamy-2024-vetsina-zdrazila-ale-stejne-se-divame-a-youtubery-cekaji-povinnosti/
=> More informations about this toot | More toots from Razemix@mamutovo.cz
@Razemix jenže problém je, že ty si to zaplatíš na svých zařízeních. Ty si platíš službu pro sebe, ne pro ta zařízení.
Pokud se prostě domluví dva kámoši ve škole a jedou na půl, tak to je prostě obcházení pravidel a jde to proti smyslu věci.
Mě naopak štvou lidi, kteří tohle natahují do extrému a ty firmy to pak utahují, že i legitimní použití je za hranou. A omezuje se počet zářízení a sleduje se GPS, kde to používáš.
Já mám tři sestry, teď už si to řešíme sami, ale dřív, kdybychom chtěli koupit rodinnou službu, ukaž mi, kdo nabízí šest lidí. Přitom by to bylo naprosto regulérní použití. Na rozdíl od těch dvou kamarádů.
=> More informations about this toot | More toots from knezi@mastodon.arch-linux.cz
@knezi @Razemix protoze firemni definice "rodina" ma mit nejakou prioritu pred "domacnost" pripadne pred "spolubydlici" nebo "kamaradi"? Celej ten pricing je jen natazena marketingova nudle.
=> More informations about this toot | More toots from martenson@mastodon.world
@martenson @Razemix OK, rodina, domácnost, spolubydlící je vše ok, reaguji na kamarády. A ano, je podle mě dost rozdíl mezi domácností a kamarády.
Na domácnost dostaneš slevu a dává to IMO smysl, protože ty filmy dost často konzumuješ dohromady, je to prostě jedna "entita." Mimo spolubydleni máš často společný rozpočet,takze se to i ekonomicky dává smysl, jako domácnost si těžko koupíš to předplatné šestkrát, ale když bude o trochu dražší pro všechny, tak ho bereš.
Naopak, znám lidi, kteří si dřív koupili pět lidí Spotify na jednu rodinu, a vídali se jen občas v hospodě. To už podle mě není fér.
Mám pocit, že kdyby si ty firmy měli vybrat mezi libovolným sdílením a žádným, zakazou to úplně. Tohle mi přijde jako střední cesta a za mě fajn. Samozřejmě se tady nebavíme o nějakém sledování skrze GPS apod.
Ale beru, že na to má někdo jiný názor. :)
=> More informations about this toot | More toots from knezi@mastodon.arch-linux.cz This content has been proxied by September (ba2dc).Proxy Information
text/gemini