Ancestors

Written by bozhkov on 2024-12-03 at 13:27

лятото си купих нов луксозен автомобил на 23 години и в няколкото месеца между покупката и гтп-то, някой ми тафи катализатора. на самото гтп минах без катализатор (!), защото колата е от преди 2002-ра година (!!!). минах, но ми дернаха втора категория и трябва да се вълнувам за цялата драма с категориите.

=> More informations about this toot | More toots from bozhkov@indieweb.social

Toot

Written by bozhkov on 2024-12-03 at 13:28

сега има ли смисъл, като пак имам катализатор, да мина наново гтп? дали ще ми вдигнат категорията?

Descendants

Written by Bundyo on 2024-12-03 at 13:46

@bozhkov

Добър въпрос. Това тук го чета като да може, но не съм сигурен (понеже вече не би трябвало да можеш да минеш преглед без катализатор, поне за бензиновите):

https://trafficnews.bg/tehnologii-avtomobilen-salon/kazusite-godishnite-tehnicheski-pregledi-vaprosi-i-otgovori-319093/

@yurukov или @bozho може би ще знаят повече?

=> More informations about this toot | More toots from bundyo@bundyo.com

Written by bozhkov on 2024-12-03 at 13:50

@bundyo @yurukov @bozho и аз бях шокиран, че можеш да минеш преглед без наличен катализатор, а имам супер скептично мнение за ниското ниво на редовия гтп пункт. но не би, минах, и то с бензинов двигател, като човека на пункта ми каза че понеже колата е преди 2003, някакви покривам нормите. фарс.

Written by Bundyo on 2024-12-03 at 13:55

@bozhkov

Да, наредбата засяга само бензинови произведени след 2003-та... Доколкото разбирам е приета още 2018-та, но сега влиза в сила, поради липсата на връзка с ДАИ. Интересно дали е дошла така от ЕК или това за 2003-та е някаква наша ГЕРБ измислица...

Written by Captain Dan on 2024-12-03 at 14:09

е тоя отговор ме уби.

Новите правила затрудняват ли ви допълнително и ще доведат ли до поскъпване на услугата „Годишен технически преглед?”

„Затрудненията при новите изисквания и измерването водят до забавяне на времето за преглед на автомобилите, което естествено предполага повишаване на таксата”.

Защо забавянето на времето да преглед ЕСТЕСТВЕНО да предполага повишаване на таксата?!

Не стига, че ще чакам повече да извършат прегледа, но и ще си платя за удоволствието да вися като сопол пред скапания сервиз.

Икономическата логика на българския предпиемач е джулезна!

=> More informations about this toot | More toots from thatfatguy_bg@plrm.podcastalot.com

Written by Bundyo on 2024-12-03 at 14:22

@thatfatguy_bg @bozhkov

Подозирам, че говорят за по-дълго време за търкаляне на тестовете и енергията, която GenAI (хар-хар) ще измуа, за да ги направи (не още, но сигурно скоро).

Written by Boyan Yurukov on 2024-12-03 at 18:09

@bundyo @bozhkov @bozho честно казано нямам идея. Но точно заради тези случаи решиха да има нова категоризация, а не са се разчита на това, което има в талона за евростандарт.

=> More informations about this toot | More toots from yurukov@mastodon.green

Proxy Information
Original URL
gemini://mastogem.picasoft.net/thread/113589125579213164
Status Code
Success (20)
Meta
text/gemini
Capsule Response Time
316.967433 milliseconds
Gemini-to-HTML Time
2.827174 milliseconds

This content has been proxied by September (3851b).