jediná věc víc nekonečná než seznam knih, které chci přečíst, je seznam míst, které chci navštívit. myslim, že kdybych dnes přestal pracovat a začal čistě jen cestovat… stejně to nestihnu
=> More informations about this toot | More toots from c4t_dr34m@mastodon.social
@c4t_dr34m Vítej v klubu. 🤝
Můj seznam je tak na dva životy, pokud bych na každém z míst chtěl strávit víc, než jen pět minut, abych měl tu fajfku
☑️ Byl jsem tam
=> More informations about this toot | More toots from Kipe@mastodon.social
@Kipe @c4t_dr34m tak k tomuhle myslím mám co říct 🙂
je otázka, proč člověk vlastně tu touhu po cestování má. Jedna složka je být tam s někým... být na nezapomenutelném místě s někým, s kým by to člověk sdílel. Bohužel, ta část života, kdy jsem tohle provozoval, je už za mnou... a vesměs jsem všechna ta nezapomenutelná místa zapomněl. Zbyla jen rozmazaná šmouha exotiky, kde možná šlo provádět i zajímavější věci, než jezdit po generických turistických atrakcích.
Na cestování má smysl jen jediné: neustále být v pohybu, nestihnout se začít na jakémkoliv z míst doopravdy nudit (ale není to tak, že by efekt rozmazané šmouhy a splývání souvisel s tím! Naopak, na některých z nejnezapomenutelnějších míst jsem strávil ve skutečnosti jen pár minut, a na místa, kde jsem se hodiny a hodiny nudil, jsem v pohodě zapomněl...)
Důležitým aspektem cestování není jen "být někde", ale setkávání se zajímavými lidmi. To se začne dít asi tak po měsíci na cestách a navíc spíše mimo vyšlapané trasy.
Můj příští plán je nezávisle, neorganizovaně Island, opět na solárním kole (trajektem z Dánska). Prostě ho objet kolem dokola (ona tam jiná trasa ani moc není). Aspoň budu mít fotky na Mastodon....
=> More informations about this toot | More toots from xChaos@f.cz This content has been proxied by September (ba2dc).Proxy Information
text/gemini