Ancestors
Toot
Written by m0bi on 2024-08-24 at 09:45
Obecna sytuacja przyniosła mi kilka doświadczeń:
- Infrastruktura jest bardzo potrzebna. Bo na rynku jest zbyt drogo.
- Współfinansowanie takiej infrastruktury jest bardzo ważne. Składanie tego na barki kilku osób to dla nich ogromny ciężar.
- Błędem jest tworzenie organizacji, w której jedna osoba trzyma klucze do wszystkiego i może arbitralnie decydować o kierunkach zmian czy też wyrzucać ludzi (przyjazny dyktator).
- Tylko kolektywnie współzarządzane i współfinansowane przedsięwzięcia mają szansę utrzymać się w perspektywie dłuższej niż kilka lat.
P.S. Nie ja byłem inicjatorem sytuacji, która się wydarzyła. Nie stawiałem żadnych warunków, robiłem swoje. Toczyły się dyskusje, trwały spory i wypracowywane były kierunki zmian. Aż do dnia, w którym Andrzej poinformował mnie o propozycji Piotra, by wyrzucić mnie z organizacji.
P.P.S. Zostałem niejako zmuszony do zabrania głosu publicznie, gdy zaczęły pojawiać się nieprawdziwe informacje. No i gdy zaczęły się dziać takie rzeczy, jak dzisiejsze wyłączenie serwera. Nie zamierzam nikomu szkodzić, ale też nie zamierzam współpracować z osobami, do których straciłem zaufanie.
=> More informations about this toot | More toots from m0bi13@pol.social
Descendants
Proxy Information
- Original URL
- gemini://mastogem.picasoft.net/thread/113016356270695336
- Status Code
- Success (20)
- Meta
text/gemini
- Capsule Response Time
- 325.899146 milliseconds
- Gemini-to-HTML Time
- 0.705595 milliseconds
This content has been proxied by September (3851b).