Ancestors

Toot

Written by L2xUXvNo on 2024-08-21 at 07:39

@rada @ua

Перепост з телеграм-каналу Ніни Южаніної, голови Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики.

Початок цитати.

ВИ сьогодні з інтернет – так завтра НЕ буде його, бо така ідея фікс голови податкового комітету- він «взявся» за інтернет-провайдерів

«галузь доволі багата, а в умовах, коли через часті знеструмлення вона залишається працювати стабільно – вона має додаткові переваги та, відповідно, зростання виручки».

Напевно, вже всі про це чули.

Ідея фікс голови комітету — змусити інтернетників відмовитися від спрощеної системи оподаткування, щоб не «дробилися на ФОПів» (не нове).

Податківці з трактуванням не забарилися: 20 серпня 2024 року Головне управління ДПС у Дніпропетровській області видало роз’яснення, згідно з яким провайдери не можуть бути платниками єдиного податку.

Посилаються на пп. 8 статті 291.5.1 Податкового кодексу щодо неможливості бути платниками єдиного податку суб’єктами господарювання, зокрема юридичними особами, які здійснюють діяльність з надання послуг з технічного обслуговування та експлуатації телекомунікаційних мереж, мереж ефірного теле- і радіомовлення, проводового радіомовлення та телемереж.

За логікою податківців, оскільки послуга доступу до інтернету надається, то й обладнання відповідно до Закону «Про електронні комунікації» обслуговується.

Але прямої заборони інтернет-провайдерам перебувати на спрощеній системі оподаткування кодекс не містить!

Не дивно, що на сайті КМУ зареєстровано петицію «Про недопущення скасування спрощеної системи оподаткування платникам податків сфери електронних комунікацій» (ознайомитися з нею можна за посиланням https://petition.kmu.gov.ua/petitions/7060).

Ознайомитися чи підписати – вибір кожного.

Часу достатньо.

Як на мене, це ще одна сфера, яку може знищити ця людина.

Бо для нього малий бізнес і ССО — вороги. На жаль, люди з таким мисленням сьогодні ламають економіку країни…

Кінець цитати.

І тепер моя особиста думка. "Змусити інтернетників відмовитися від спрощеної системи оподаткування" означає збільшити їхнє оподаткування. Збільшення податків тут же буде внесене у вартість абонплати і одразу ляже на плечі користувачів - нас з вами.

Я вважаю, що ці йобані щипачі гусей мають врешті взятись за свою роботу і почати на повністю законних підставах витягувати гроші з сірого ринку, а не щипати гусей - себто, нас з вами. Тому я би дуже просив кожного проголосувати за цю петицію і попросити своїх знайомих зробити те саме.

=> More informations about this toot | More toots from L2xUXvNo@social.net.ua

Descendants

Proxy Information
Original URL
gemini://mastogem.picasoft.net/thread/112998873088227730
Status Code
Success (20)
Meta
text/gemini
Capsule Response Time
238.897157 milliseconds
Gemini-to-HTML Time
1.83671 milliseconds

This content has been proxied by September (3851b).