buty do biegania mi się rozpadają po 200km
teraz zamówiłem niby lepsze jakościowo, bardziej odpowiednie dla mnie (o maksymalnej amortyzacji)
zobaczymy jak się będą sprawować - wydałem na nie zdecydowanie zbyt dużo, zobaczymy czy warto (a wziąłem Asics NOVABLAST 3 z outletu)
[#]bieganie
=> More informations about this toot | More toots from pgronkievitz@wspanialy.eu
@pgronkievitz Reklamuj. Chyba że w outlecie były jako towar niepełnowartościowy?
=> More informations about this toot | More toots from brie@venera.social
@brie nie, nówki itp.
ale od czasu kupienia ich poczytałem trochę, dowiedziałem się więcej o fizjonomii, fizyce biegu no i wychodzi na to, że sobie nimi krzywdę robiłem, bo jestem za ciężki, a te miały dość twardą podeszwę
chyba mi się nie chce
=> More informations about this toot | More toots from pgronkievitz@wspanialy.eu
@brie a dodatkowo jestem przekonany, że powołaliby się na "wear & tear nie jest objęte"
kupiłem je na jakiejś chorej promce, więc nieduża strata, będą do ogródka u rodziców, jak trzeba będzie coś zrobić
@pgronkievitz @brie Jakiś czas temu reklamowałem buty, bo się przetarła podeszwa po 1000 km a producent chwali się, że wytrzymują 5000 mil. Bajki, oczywiście, ale reklamację przyjęli. Może warto spróbować.
A co do pianki, to zależy co i gdzie czytasz. Jako ajatollah biegania w barefootach nie polecam żadnej. 😉
Najważniejsze – obserwuj nogi i zwracaj uwagę na to, co się z nimi dzieje, zwłaszcza ból, którego się nie spodziewasz.
=> More informations about this toot | More toots from tomo@floss.social
@tomo barefooty spoko sprawa, mam do chodzenia na codzień, ale moje kolana by mnie znienawidziły jeszcze bardziej przy mojej masie, gdybym zaczął w nich biegać ;)
a te przetarcia mogą wynikać z tego, że miałem trochę za duże - chciałem ciut ponad 46, a nie było i wziąłem 47, co było błędem - szkoda mi mojego czasu, jak ich nie będę za dużo i tak używał
=> More informations about this toot | More toots from pgronkievitz@wspanialy.eu This content has been proxied by September (3851b).Proxy Information
text/gemini