привіт феді :neofox_book:
нещодавно я почав задумуватись про придбання нового телефону (хоча більше про можливості, ніж про те, щоб справді піти і купити). тоді я й згадав про те, що існують альтернативні ROM, бо я чув лише про #GrapheneOS, чи є зараз якісь ще альтернативні прошивки?
додатково: мені все ще потрібні деякі застосунки, які можливо завантажити лише з гугловської крамниці. як там з цим справи у #AuroraStore? у GrapheneOS, наскільки я знаю, є можливість зробити "пісочницю" або другий обліковий запис, щоб воно було окремо.
@rada @ua@ua-fediland.de
=> More informations about this toot | More toots from eq@social.noleron.com
@eq з нормальних популярних - LineageOS. Є під багато пристроїв. Часто на ній основані альтернативні прошивки (наприклад CrDroid).
Собі я брав телефон, звіряючи ті пристрої що підтримуються LineageOS з тими, що були в магазині.
GrapheneOS буде явно краще (так як можна заблокувати загрузчик), але для неї треба google pixel.
Aurora store працює нормально, стоїть в мене на смартфоні без плей маркета. Правда біля року тому зловив якийсь глюк, треба було перезайти в аккаунт і перевстановити 2-3 програми, що не вважаю критичним.
Зараз сиджу на CrDroid з 14 андроїдом на Poco X3 Pro.
Чому не LineageOS? Його збирає під мій телефон якась дивна людина, яка ігнорує критичні баги.
Якщо є ще питання, можу відповісти детальніше.
=> More informations about this toot | More toots from yura@udongein.xyz This content has been proxied by September (3851b).Proxy Information
text/gemini