Ancestors

Toot

Written by Zilahu on 2024-08-10 at 11:48

Egyetértek minden szavával.

https://developers.slashdot.org/story/24/08/09/1418217/agile-is-killing-software-innovation-says-moxie-marlinspike?utm_source=rss1.0mainlinkanon&utm_medium=feed

=> More informations about this toot | More toots from zilahu@mastodon.laca.dev

Descendants

Written by Gábor SEBESTYÉN 🇭🇺🇪🇺🇺🇦 on 2024-08-10 at 14:29

@zilahu elsőre nem sikerült dekódolnom: miért az agilis módszertan a felelős a “silósodás” miatt?

=> More informations about this toot | More toots from segabor@czinege.social

Written by Zilahu on 2024-08-10 at 15:25

@segabor fú, ez több sörös téma :) amit én láttam: agileban tökéletesen dolgozó backend fejlesztő semmit nem tud az adatbázisról amit használ, neki az csak egy entity. Semmit nem tud a frontendről, neki az csak egy request. Ez a backend fejlesztő nem tud pl. optimalizálni (csak úgy, hogy legyen alatta erősebb vas). Igazából sokan azt se tudják, hogy a kis backendjük hogyan fut? Mert nem ő írja a pipelinet, nem tudja hogyan fut a build, nem ő csomagolja konténert, deployment neki csak egy tag.

Written by Gábor SEBESTYÉN 🇭🇺🇪🇺🇺🇦 on 2024-08-10 at 15:43

@zilahu ez teljesen világos, ugyanakkor ez miért az agilis módszertan bűne?

Written by Zilahu on 2024-08-10 at 16:14

@segabor mert ezeket a szakembereket igényli, mert a formalizált dobozokkal lehet tervezni. Lehet, hogy ez nem az agile hibája, csak a jelenlegi agile megvalósításoké (ahogy a kommunizmus is egész élhető papíron, csak az a fránya megvalósítás). Nem tudom. Lehet, hogy a nagy fejlesztőcégek agile futószalagja a gond, és egy kicsi, fókuszált csapat tud rendesen, kreatívan dolgozni agileban (mondjuk kis csapat magától nem fog scrumozni az hótziher)

Written by Gábor SEBESTYÉN 🇭🇺🇪🇺🇺🇦 on 2024-08-10 at 18:12

@zilahu amennyire én emlékszem az agilis módszertan részleteire, soha nem foglalkozott ezzel (ti. silósodás, “dobozok”). Ezek inkább amolyan félreértelmezett hatékony csapat kialakítások lehetnek.

Written by ... (FKA Gergely Nagy 🐁) on 2024-08-10 at 18:40

@segabor @zilahu en ugy latom a helyzetet, hogy kb senki nem muveli az agilet ugy ahogy az a nagykonyvben meg van irva. Mindenki egy kicsit maskepp... ooo.. mondjuk ugy, "ertelmezi", es az eredmenynek kb annyi koze van az agilehoz, mint macOSnek a FreeBSDhez. Igy az agile-in-practice okolhato sok sok problemaert, mig az agile-in-theory csak pislog hogy wtf.

=> More informations about this toot | More toots from algernon@trunk.mad-scientist.club

Written by Zilahu on 2024-08-11 at 06:05

@algernon @segabor így hiszem én is. Erre mondtam az elmélet vs gyakorlati kommunizmust :)

Proxy Information
Original URL
gemini://mastogem.picasoft.net/thread/112937567934118117
Status Code
Success (20)
Meta
text/gemini
Capsule Response Time
299.055226 milliseconds
Gemini-to-HTML Time
1.236589 milliseconds

This content has been proxied by September (ba2dc).