Μιχάλης Καμπριάνης Φεβ 1998
Το magaz από αυτό το μήνα εγκαινιάζει μία νέα στήλη. Η στήλη των νέων και των ανακοινώσεων, θα είναι μία πολύ σύντομη στήλη, και θα υπάρχει μόνο όταν έχουμε κάτι να πούμε. Δεν είναι η στήλη των νέων, γενικά. Είναι η στήλη των νέων των συντακτών του magaz.
Νέες στήλες
Το magaz χρειάζεται συνεργάτες. Αυτό που σκεφτόμαστε, είναι να προσθέσουμε ΠΟΛΛΕΣ νέες στήλες. Για ξεκίνημα προτείνουμε (και περιμένουμε το O.K. από αυτούς τους οποίους θέλουμε για αρθρογράφους):
=> 1: mailto:silent@ath.forthnet.gr | 2: mailto:astavrou@ee.upatras.gr | 3: mailto:voulariba@rocketmail.com
Νέα μορφή
Η ιδέα του Παναγιώτη Βρυώνη ήταν να υπάρχει μία όσο το δυνατόν κεντρική δομή του περιοδικού, ούτως ώστε να εξυπηρετεί το browsing παλιών τευχών και το mirroring, σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να κάνει mirror το περιοδικό. Μία κεντρική δομή με ένα τεύχος θα φάνταζε παράξενη, γι αυτό και περιμέναμε να φτάσουμε στο δεύτερο για να την εφαρμόσουμε. Ελπίζουμε να σας αρέσει, ενώ προτάσεις βελτίωσεις είναι πάντα ευπρόσδεκτες στην ηλεκτρονική διεύθυνση του magaz[4].
Εκτός από τις νέες στήλες, υπάρχουν και κάποιες "μορφολογικές αλλαγές" τις οποίες θα χρειαστεί το magaz, για να γίνει ανταγωνιστικό προς τα "παλαιότερα" περιοδικά του χώρου και, γιατί όχι, και προς τα έντυπα περιοδικά. Αυτά που σκεφτόμαστε είναι τα εξής:
Σας τα φορτώσαμε όλα;
Όχι, δεν σας τα φορτώσαμε όλα. Η στήλη "Ορισμένοι το παίρνουν σοβαρά" παραμένει στον Παναγιώτη Βρυώνη, η στήλη "Ελλάδα και Linux" με νέα από την ανάπτυξη του Linux στην Ελλάδα, στατιστικά στοιχεία κ.ά. παραμένει στον Φώτη Γεωργάτο, η στήλη "Ανάλυση" με απόψεις και θέσεις για διάφορα θέματα και η στήλη "Μαστορέματα" παραμένουν στους ήδη υπάρχοντες αρθρογράφους. Η μορφοποίηση του περιοδικού παραμένει στον Μιχάλη Καμπριάνη (αν και την ξεκίνησε ο Παναγιώτης Βρυώνης, λόγω στρατιωτικής θητείας του τελευταίου πέρασε σε άλλα χέρια). Επίσης στους τρεις προαναφερόμενους παραμένει και η δημοσιοποίηση του περιοδικού. Η οποία, έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει. Εξάλλου, αυτό το περιοδικό το ξεκινήσαμε με σκοπό να το συντηρούμε και όχι να το γράφουμε μόνοι μας. Η βοήθειά σας είναι απαραίτητη.
Μας ξέρουν
Με την "έκδοση" του πρώτου τεύχους, προσπαθήσαμε να κάνουμε το magaz γνωστό και σε άλλους εκτός από τους γνωστούς μας. Ήδη το magaz αναφέρεται στο Linux WebWatcher, στο Altavista, ενώ το περιοδικό Chip, στο τεύχος του Νο 3/98 (29 Ιανουαρίου 1998) είχε την ευγένεια να δημοσιεύσει το γράμμα μας με την "αναγγελία γέννησης" του περιοδικού, μαζί με ένα screenshot από την πρώτη σελίδα του πρώτου τεύχους του magaz. Ελπίζουμε ότι αυτό το μήνα θα ανταποκριθούν και άλλα περιοδικά και search engines στην αναγγελία μας, ενώ η προσπάθεια δημοσιοποίησης παραμένει. Αν τα καταφέρουμε να κάνουμε το περιοδικό δίγλωσσο, θα μπούμε και στο Linux Webring, και γενικώς θα είναι πιο εύκολο να το προωθήσουμε. Κάτι το οποίο μας έκανε εντύπωση είναι η αθρόα προσέλευση στο πρώτο τεύχος. Αν η προσέλευση αυτή συνεχιστεί και στο δεύτερο, θα μπορούμε να μιλάμε ασφαλώς για πρωτοφανή επιτυχία περιοδικού. Γι' αυτό, ενημερώστε γνωστούς και φίλους για την ύπαρξη του περιοδικού. (Όχι, μην πηγαίνετε ο καθένας 10 ή και παραπάνω φορές στο περιοδικό. Αυτό δεν έχει νόημα. Δεν είμαστε εμπορική εταιρεία να παρουσιάζουμε πολλά hits για διαφημιστικούς ή άλλους λόγους. Θέλουμε να ενημερώσουμε πολλούς για το Linux).
=> Αρχική Σελίδα This content has been proxied by September (ba2dc).Proxy Information
text/gemini